valchevklima@abv.bg
Свържете се с нас
+359 887 497 841
От понеделник до петък

Защо е нужна профилактиката на климатика

май 3, 2021 Полезно

Профилактиката, извършена от квалифициран климатичен техник е изключително важна за правилната работа и дълъг живот на всеки климатик. Препоръчително е тя да се прави веднъж годишно през пролетта или есента. Благодарение на профилактиката биха могли да се предотвратят евентуални проблеми, както и да се разрешат такива. Профилактиката и редовното почистване на филтрите е част от поддръжката на уреда.

Едно от най-важните  неща, върху които задължително трябва да се наблегне при профилактиката на климатици са техните филтри. Редовното им измиване и почистване, както и тяхната подмяна при нужда Ви гарантира висок коефициент на полезно действие и Ви осигурява приятен аромат и свеж въздух в климатизираното помещение. Важно е при профилактика на всеки климатик да се извършва измерване на нивата и налягането на хладилен агент в системата. При необходимост трябва да се коригира нивото на хладилния агент, за да се подобри работата и да повиши ефективността на системата.

Профилактиката има за цел да премахне праха, алергените и източниците на неприятни миризми от Вашата климатична система, както и да възвърне нейната първоначалнаефективност.

Този процес включва разнообразни по вид етапи, които със сигурност ще допринесат за удължаване живота на вашия климатик, както и за неговата перфектна работа дори в най-екстремни условия през лятото и зимата. Не правете профилактика на Вашия климатик сами! Може да навредите на Вашето здраве и да повредите своя уред! Доверете се на нас!